VIJESTI

Kompanije iz Viteza uručile travničkoj bolnici dva vrijedna respiratora

 

01.04.2021 09:59
Slika
 

Menadžment i zaposlenici kompanija „BOSSIL“ i „LKW“ iz Viteza donirali su Javnoj ustanovi Bolnica Travnik dva respiratora, inače prijeko potrebna u trenutnoj borbi protiv koronavirusa.

Na iskazanu potrebu JU Bolnica Travnik odazvali su se predstavnici navedenih kompanija u nastojanju da pomognu iznimno tešku borbu zdravstvenih radnika izazvanu korona virusom. S obzirom da je JU Bolnica Travnik najopterećenija javna ustanova u našem kantonu, kao društveno odgovorne firme nametnula se potreba nabavke ovih respiratora.

Nadam se da će ovaj pozitivan primjer uroditi plodom kako bi se i druge kompanije mogle ugledati na njega, sada kada zajedničkim snagama moramo pomoći jedni drugima” kazao je Josip Blaž, predstavnik firme Bossil iz Viteza.

Ponosni smo što smo u mogućnosti da ovom donacijom pomognemo u spašavanju života građana BiH i što će ovo omogućiti zdravstvenom sektoru SBK da nastavi pružati kvalitetnu zdravstvenu uslugu” izjavila je Josipa Nakić, predstavnica firme LKW Vitez.

U ovom periodu, kada je nama zbog nekih procedura gotovo nemoguće doći do ovakvih aparata jer treba čekati jedno vrijeme, ova donacija znači mnogo, posebno našim pacijentima jer se radi o respiratorima koji imaju mogućnost neinvazivne mehaničke ventilacije. To je metoda pomoću koje veliki procenat najtežih pacijenata koji boluju od Covida napuste ovu bolnicu na nogama, živi i zdravi. Značaj ove donacije je neizmjerljiv, ne samo sa aspekta materijalne vrijednosti samih aparata, nego i zbog toga što nešto, što bi tek mogli dobiti za nekih mjesec – dva, mi smo imali u pogonu odmah jutro poslije naše izražene želje za ovim aparatima. Trenutno imamo na raspolaganju 19 aktivnih neinvazivnih mehaničkih ventilacija, a nažalost, sav taj kapacitet je u ovom trenutku popunjen.“ – izjavio je direktor JU Bolnica Travnik, doktor Adnan Šatrović.

0 0