VIJESTI

Slika
Nevrijeme koje posljednjiih dana pogađa Bosnu i Hercegovinu, ostavilo je ozbiljne posljedice u Kantonu Sarajevo, nakon višesatnih obilnih padavina i grmljavine. Kako smo se i sami uvjerili, čak su i glavne saobraćajnice u Sarajevu pod vodom, a saobraćaj se odvija otežano.
Slika
Dinamika radova na mostu Raštelica 1 je zadovoljavajuća. Trenutno se vrši priprema za naguravanje N segmenta lijeve rasponske konstrukcije dok se u isto vrijeme vrše radovi na iskopu temelja stubova S11 i S12 takođe lijeve rasponske konstrukcije kao i montaža armature i oplate tijela stubova S6, S7 i S8 desne rasponske konstrukcije. Dužina mosta je 518 metara a dosad je sistemom naguravanja nagurano 13 od 25 segmenata lijevog i 4 od 23 segmenta desnog mosta.
Slika
14.08.2021. je svečano pušten u saobraćaj Most žrtava genocida u Srebrenici u Goraždu. Obilježeno je to simboličnom šetnjom preko mosta koju su predvodili Ernest Imamović, gradonačelnik Goražda i premijerka BPK Goražde Aida Obuća.Rekonstrukciju ovog mosta je obavilo preduzeće ŽGP Sarajevo a nakon ovog slijedi i kružni tok i time će ova dionicia imati potpuni sjaj.Ovo je još jedan uspiješno i kvalitetno urađen projekat jedne od vodećih građevinskih firmi na našem prostoru.
Slika
GP "ŽGP" dioničko društvo Sarajevo, Blažuj br.44 Dvadesetsedma redovna Skupština GP "ŽGP" d.d. Sarajevo, održat će se dana 30.06.2021.godine (srijeda) u sjedištu Društva-Blažuj br.44, sa početkom u 12 sati.
Slika
Menadžment i zaposlenici kompanija „BOSSIL“ i „LKW“ iz Viteza donirali su Javnoj ustanovi Bolnica Travnik dva respiratora, inače prijeko potrebna u trenutnoj borbi protiv koronavirusa. Na iskazanu potrebu JU Bolnica Travnik odazvali su se predstavnici navedenih kompanija u nastojanju da pomognu iznimno tešku borbu zdravstvenih radnika izazvanu korona virusom. S obzirom da je JU Bolnica Travnik najopterećenija javna ustanova u našem kantonu, kao društveno odgovorne firme nametnula se potreba nabavke ovih respiratora. ”Nadam se da će ovaj pozitivan primjer uroditi plodom kako bi se i druge kompanije mogle ugledati na njega, sada kada zajedničkim snagama moramo pomoći jedni drugima” kazao je Josip Blaž, predstavnik firme Bossil iz Viteza. ”Ponosni smo što smo u mogućnosti da ovom donacijom pomognemo u spašavanju života građana BiH i što će ovo omogućiti zdravstvenom sektoru SBK da nastavi pružati kvalitetnu zdravstvenu ...
Slika
Već dulje vremena radi se rekonstrukcija mosta na petlji Blatuša na ulazu u Zenicu. Naime riječ je o ulazu s ceste M17 preko rijeke Bosne i o dionici puta Doboj – Zenica – Lašva.Petlja u Blatuši dugo vremena je ne uvjetna kako za vozila tako i za pješake. Međutim problem će uskoro biti riješen.jer se radovi na blatuškoj petlji privode kraju. Usporedo s tim u tijeku je i rekonstrukcija javne rasvjete na navedenoj petlji u ulazu u grad Zenicu. Ono što je zanimljivo je kako ovaj izuzetno bitan i zahtjevan infrastrukturni projekt izvodi poduzeće Pont d.o.o. Sarajevo. Nadaju se kako će vremenski uvjeti dozvoliti da radove budu privedeni kraju u što kraćem vremenskom periodu.
Slika
Donji Vakuf je najvažnija bosanskohercegovačka raskrsnica kada je riječ o putnoj infrastrukturi.Samim tim zbog gustog saobračaja pravi velike probleme lokalnom stanovništvu.Nakon brojnih priprema papirologije, izmještanja elektro i vodovodnih instalacija , napokon je započeta 1.faza izgradnje ove obilaznice.Izvođači radova su BOSSIL d.o.o. Vitez i PONT d.o.o. Sarajevo.Sa obzirom da se radi o ozbiljnim građevinskim firmama očekuje se da će radovi biti kvalitetno odrađeni i u zadatom vremenskom roku.
Slika
Dolaskom ljepšeg vremena u centru Viteza završenii su radovi oko završetka kružnog toka i uređenja ulice Josipa Kurevija, te završetak radova na prilazu novoizgrađenom mostu u Vitezu.Urađeno oko 3800 m2 asfalta u dva sloja. Prvi nosivi sloj od bitumeniziranog šljunka je debljine 6 cm, a drugi završni sloj debljine je 4 cm. Izvršeno je spajanje svih kanalizacijskih i drugih odvoda kao i slivnika. Rasvjeta je urađena po čitavoj duljini prometnice kao i oko kružnog toka. Urađene su i spojene i sve druge elektro instalacije.Još jedan u nizu naših projekata je uspiješno završen.
Slika
Tri godine za redom poslujemo sa jednom od najboljih bonitetnih ocjena.Zahvaljujuči odličnim poslovnim postignućima koje ostvarujemo tri godine za redom, dobili smo PLAKETU ZLATNE BONITETNE IZVRSNOSTI koju CompanyWall busines dodjeljuje najkonkuretnijim kompanijama na teritoriji Slovenije, Hrvatske, Tri godine za redom poslujemo sa jednom od najboljih bonitetnih ocjena.Zahvaljujuči odličnim poslovnim postignućima koje ostvarujemo tri godine za redom, dobili smo PLAKETU ZLATNE BONITETNE IZVRSNOSTI koju CompanyWall busines dodjeljuje najkonkuretnijim kompanijama na teritoriji Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.
Slika
U okviru projekta sanacije šteta nakon poplava i modernizacije cesta FBiH, potpisani su i novi ugovori za izvođenje radova. LOT 2 - Izgradnja obilaznice Donjeg Vakufa (1.faza) na magistralnoj cesti M-5. U okviru projekta sanacije šteta nakon poplava i modernizacije cesta FBiH, potpisani su i novi ugovori za izvođenje radova. LOT 2 - Izgradnja obilaznice Donjeg Vakufa (1.faza) na magistralnoj cesti M-5. Izvođač radova je Bossil d.o.o. Vitez i PONT d.o.o. Sarajevo. Rok izvođenja radova je 12. mjeseci a vrijednost ugovora je 3.954.684.91 KM (sa PDV.om). Ugovor će se finasirati iz kreditnih sredstava Međunarodne banke za obnovu i razvoj (EBRD), priopčeno je iz JP Ceste F BiH.
0 0